Takamine LTD2024 “Solar System” Limited Ed. Elektro Akoestische Gitaar MIJ Incl. Softcase

Oorspronkelijke prijs was: €3.395,00.Huidige prijs is: €3.095,00.

1 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

MAAK KENNIS MET DE NIEUWE LTD2024

Een Stellar Limited Edition Elektro-akoestische Gitaar

Takamine Guitars kondigt met trots de release aan van het LTD2024 Limited Edition model, dat door velen al de “Solar System Limited Edition” wordt genoemd.

2024 is een schrikkeljaar, een vierjaarlijks evenement waarbij onze menselijke kalender wordt herijkt aan het zonnestelsel, wat de inspiratie vormde voor de LTD2024. Met elk van de acht planeten zorgvuldig geplaatst op de ebbenhouten toets, waarbij onze Aarde duidelijk wordt onderscheiden door zijn unieke baan rond de Zon, nodigt de LTD2024 uit tot overpeinzing van de prachtige reis van onze planeet door de ruimte bij elke gespeelde noot. Centraal in het ontwerp staat de Zon, die op de 12e fret artistiek wordt weergegeven als een kolkende symbool van levensenergie, die bleke tinten projecteert over de bovenste klankkast en onderste kop van de gitaar, waardoor de term ‘sunburst’ in zijn puurste vorm wordt vernieuwd.

Handgemaakt in de Sakashita-fabriek in de uitlopers van de Japanse Alpen — al eeuwenlang bekend als de bron van zeer gedetailleerd, handgemaakt houtwerk — heeft de LTD2024 een NEX cutaway body van palissander achter- en zijbladen en een massief sparren bovenblad met door Takamine meester-ambachtslieden handgeselecteerde en afgestemde verstevigingen en toonbalken. Een zwart carbon zadel zorgt niet alleen voor een superieure klankoverdracht, maar past ook goed in het diep-ruimte thema.

Om ervoor te zorgen dat de natuurlijk warme en gebalanceerde tonen van dit fijn afgestemde instrument getrouw op het podium worden geprojecteerd, is de onlangs uitgebrachte CTF-2N voorversterker geselecteerd, een gevierd eerbetoon aan de FET-technologie van de beroemde “Brownie” voorversterker. De zeer natuurlijk klinkende CTF-2N voorversterker in combinatie met Takamine’s legendarische Palathetic pickup, maakt van de LTD2024 een van de meest sonisch eerlijke akoestisch-elektrische gitaren ooit gemaakt.

De LTD2024 is niet zomaar een muziekinstrument, maar een verzamelobject dat de harmonie van het universum vastlegt, en biedt een perfecte combinatie van esthetische elegantie en akoestische uitmuntendheid.

✅Deze Crafter J18/N is door ons afgesteld op een zeer comfortabel speelgemak en optimale klank.

Een Toets Odyssee Door het Zonnestelsel
De LTD2024 nodigt spelers uit op een kosmische reis met zijn uniek ontworpen toets. Elk van de acht planeten van het zonnestelsel is delicaat ingelegd, wat de aandacht voor detail van Takamine toont. Het hoogtepunt is onze eigen Aarde, gepresenteerd in een unieke baan rond de zon, wat muzikanten aanmoedigt om na te denken over de reis van onze planeet door de ruimte bij elke gespeelde noot.

Zon-geïnspireerde Kunst en Ontwerp
Centraal in het ontwerp staat de zon, afgebeeld op de 12e fret als symbool van leven en energie. Deze artistieke representatie wordt doorgetrokken over het lichaam van de gitaar, met subtiele, zon-geïnspireerde tinten die de bovenste klankkast en de kop versterken. Deze designelementen eren de vitale rol van de zon in ons zonnestelsel en in het koesteren van het leven op Aarde.

Uitmuntendheid in Akoestische Techniek
De LTD2024 valt op door zijn uitzonderlijke bouwkwaliteit. Elke gitaar profiteert van de expertise van Takamine’s meester-ambachtslieden, die de verstevigingen en toonbalken met de hand selecteren en afstemmen tot perfectie. De keuze voor een zwart carbon zadel is zowel een visuele als een auditieve beslissing, waarbij de esthetiek van de gitaar onaangetast blijft en tegelijkertijd zorgt voor een superieure klankoverdracht.

Revolutionaire Versterking voor het Podium
Uitgerust met de nieuwste CTF-2N voorversterker, garandeert de LTD2024 dat zijn prachtige tonen perfect worden vastgelegd en geprojecteerd. Deze voorversterker, een moderne interpretatie van de FET-technologie uit onze beroemde Brownie voorversterker, biedt een warme, authentieke akoestische klank. In combinatie met onze befaamde Palathetic pickup, belooft de LTD2024 een gebalanceerde, rijke toon, wat het een ideale keuze maakt voor live optredens.

Penumbra Blue
Penumbra Blue, de onderscheidende kleur die voor dit instrument is gekozen, is geïnspireerd door het astronomische concept van een Penumbra – het buitenste deel van een schaduw waar het licht gedeeltelijk wordt verduisterd. Bij kosmische gebeurtenissen zoals een zonsverduistering, is de penumbra waar de schaduw van de Aarde het licht van de zon slechts gedeeltelijk blokkeert en een diepzee blauw creëert dat subtiel overgaat, echoënd in de zachte gradiënt die wordt gezien in zeldzame kosmische schaduwen, en nu in Takamine’s LTD2024 “Solar Eclipse Limited Edition”. Penumbra Blue weerspiegelt dit fascinerende samenspel van licht en duisternis, met een diepblauwe kleur die subtiel overgaat, echoënd in de zachte gradiënt gezien in kosmische schaduwen. Deze kleur voegt niet alleen een laag mystiek toe aan de LTD2024, maar dient ook als een herinnering aan de hemelse inspiratie van de gitaar, waardoor het een werkelijk unieke toevoeging aan elke collectie wordt.

Een Limited Edition voor de Veeleisende Speler
De LTD2024 is niet zomaar een gitaar; het is een kunstwerk dat de complexiteit van ons universum en de schoonheid van muziek viert. De beperkte oplage maakt het een gewild item voor verzamelaars en een gekoesterd bezit voor serieuze muzikanten. Met de LTD2024 kunnen spelers een combinatie verwachten van esthetische schoonheid, akoestische innovatie en een vleugje kosmische wonder.

Specs:

  • BODY SHAPE: NEX CUTAWAY
  • TOP: SOLID SPRUCE
  • BACK: SOLID ROSEWOOD
  • SIDES: ROSEWOOD
  • NECK: MAHOGANY
  • SCALE: 644mm
  • STRINGS: D’ADDARIO EXP-16
  • PRE-AMP: CTF – 2N
  • CASE INCLUDED: SH500A (SEMI-HARD)
  • COLOR: PENUMBRA BLUE

Extra informatie

Gewicht 4 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Takamine LTD2024 “Solar System” Limited Ed. Elektro Akoestische Gitaar MIJ Incl. Softcase” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *