Sire Larry Carlton S7 Champagne Gold

Oorspronkelijke prijs was: €649,00.Huidige prijs is: €569,00.

1 op voorraad

Sire heeft samen met Larry Carlton de nodige iconische gitaren onder het vergrootglas gelegd. Het resultaat daarvan is deze S7, een traditioneel ST-Model met verbeterde elektronica en hardware. Zoals locking tuners en  Alnico 5 elementen. de hals is van roasted maple. Hij beschikt over een afgeronde toetsrand voor maximaal comfort en bespeelbaarheid. Een zeer veelzijdige gitaar tegen een uiterst aantrekkelijke prijs.

Deze Sire S7 hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Beschrijving

Body
Het gebruikte hout is Alder (elzen), het heeft een breed toonbereik en is vooral sterk in mid- en laag toonbereik. Het stuk waar je met je rechterarm op rust iets afgevlakt voor meer speelcomfort. Net als het middenstuk aan de achterzijde. Het punt waar de body en de hals samenkomen is uitgehold zodat hogere posities probleemloos zijn te bereiken. De “Champagne Gold” metallic hoogglans polyester beschermt het hout tegen krassen en weersinvloeden van buitenaf, Daarnaast is deze kleur gegarandeerd om alle aandacht naar je toe te trekken op het podium.

Hals
Hiervoor is Roasted maple gebruikt, Een unieke behandeling om esdoorn hout harder te maken. Hierbij wordt het hout op een bescheiden temperatuur, gedurende een langere periode in een oven gelegd en cellen gaan kristalliseren. Het esdoornhout heeft bijna dezelfde klankeigenschappen als palissander. De hals is heeft een gesatineerde finish en is donkerder van kleur geworden. De verbinding met de body is een zogeheten bold-on, een geschroefde verbinding. De hals is met vier schroeven verbonden met de body. De halspen is bij de kop te verstellen m.b.v. een inbussleutel, zo kan je snel een correctie toepassen bij een andere snaar spanning. ook heeft deze gitaar luxe low-profile locking tuners voor een verbeterde tuning stabiliteit en minder uitstekende delen. Sire kiest voor een klassieke topkam van been.

Toets
Net als de hals is dit ook roasted maple. Een doordacht ontwerp van Sire is de Edgeless™ fretboard, deze afgeronde toets beloofd het ongemakkelijke gevoel van scherpe randen te verminderen. Dit zorgt voor een fijn ingespeeld gevoel net als op zeer dure vintage exemplaren. Voor de inleg zijn er kunststof stippen gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten ook positie-aanduidingen in de vorm van stippen. Sire kiest voor een populaire 9.5-Inch toets radius.

Elementen
Voor de S7 heeft Sire de Larry Carlton Super-ST Pickupset gebruikt, hierbij worden de zeer geliefde Alnico 5 magneten gebruikt. De set bestaat uit twee single coils gecombineerd met een humbucker in de brugpositie, dit maakt hem uiterst veelzijdig. Een toon- en volumeregeling werken op alle elementen. Met de 5-standenschakelaar zijn de traditionele combinaties te schakelen.

Brug
Een Modern-Style tremolo met 2 bevestigingspunten aan de body voor een betere tuning stabiliteit. door de zes individueel instelbare zadels is hij perfect te intoneren en is hoogte vanaf de fretten feilloos af te stellen . Hij is voorzien van een stalen bevestigingsplaat en push-in tremolo arm.

Deze Sire S7 hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Extra informatie

Gewicht 4 kg

Technische Specificaties

Uitvoering 6-Snarige elektrische gitaar
Body vorm ST-Model
Top Geen
Body Elzen
Bodybinding Geen
Mensuurlengte 25.5-Inch (629mm)
Hals Roasted maple
Halsbinding Geen
Halsbreedte 42.0mm
Toets Roasted maple
Toetsinleg Stippen kunststof
Fretten 22 Medium-Jumbo
Slagplaat Vierlaags Schildpad kleurig-zwart-wit-zwart
Mechanieken Sire Premium Locking
Hardware kleur Verchroomd
Brug Sire S7 Tremolo
Merk elementen Sire
Elementen Hals: Sire Alnico 5 Single coil, Midden: Sire Alnico 5 Single coil & Brug: Sire Alnico 5 Humbucker
Elektronica 1x Volumeregeling, 1x Toonregeling & 5-Standenschakelaar
Kleur Champagne Gold Metallic
Accessoires Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sire Larry Carlton S7 Champagne Gold” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *