Hagström HJ500 Hollowbody

Oorspronkelijke prijs was: €1.195,00.Huidige prijs is: €999,00.

1 op voorraad

Beschrijving

Deze Hagstrom HJ500 is uitgevoerd in Black Gloss, het is een hollowbody gitaar met standaard formaat body. Eén van de meest bewonderde gitaarbouwers, Jimmy D’Aquisto, heeft samen met Hagstrom deze prachtige jazzgitaar ontwikkeld. De HJ 500 met de HJ50 humbuckers kan veel meer dan alleen jazz – ook rock klinkt stevig met dit instrument. “Cleane”, vette jazzloopjes en “walking-bass chord-compings” zijn echter duidelijk de sterkte van deze gitaar.

De ebben brug en TUSQ topkam zorgen voor een optimale akoestische klank. De body is voorzien van een enkele cutaway en is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn hout delen. Dit is essentieel om de gitaar op hogere volumes te kunnen gebruiken. De scale is 24.75-Inch en dat is overeenkomstig met de traditionele modellen. Speciaal voor deze gitaar zijn HJ50 humbuckers gebruikt met een vernikkelde kap, ze klinken uitstekend voor blues, rock, jazz en fusion.

Deze Hagstrom HJ500 gitaar hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Body
Deze hollowbody archtop heeft een enkele cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerd esdoorn hout dat onder hoge druk samengeperst is. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. De klankkast is volledig hol, dus zonder versterker heb je nog steeds een redelijke akoestische klank. Langs de body en f-gaten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
De hals bestaat uit twee delen esdoorn die onderling met elkaar zijn verlijmd. Alle Hagstrom elektrische gitaren en basgitaren zijn voorzien van een gepatenteerde H-Expander™ truss rod. Dit zorgt voor een betere verdeling van de spanning over de gehele lengte van de hals. Relatief licht van gewicht doordat er gebruik gemaakt wordt van een speciale metaal legering. Het resultaat is een dunne hals en lage actie, Hagstrom’s reputatie is “The world’s fastest playing guitar”. De H-Expander™ truss rod zorgt niet alleen voor een stabiele hals, maar draagt ook bij aan Hagstrom’s unieke toon en levert meer sustain. De hals is verlijmd in de body, een zogeheten set-in neck.

Toets
Hagstrom maakt gebruik van Resinator™ wood, dit is geen echt hout maar een composite materiaal. Houtvezels met hars die onder hoge druk worden geperst met als resultaat een hogere dichtheid en meer stabiliteit dan standaard houtsoorten. Dit verminderd de zogeheten dead spots, dit zijn minder goed resonerende posities op de toets. Resinator™ wood is redelijk te vergelijken met hoogwaardig ebben, helder van toon met prachtige harmonische boventonen. Voor de inleg zijn pearloid blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets is een crème kleurige binding aangebracht en daar zitten zwarte positie-aanduidingen in de vorm van stippen. Hagstrom kiest voor een radius van 15″, wat goed past bij de 24.75-Inch mensuurlengte.

Elementen
Twee Hagstrom HJ50 humbuckers met vergulde kappen klinken helder en dynamisch. Dankzij een krachtige basis krijgt iedereen zin om deze alternatieve muzikale aanpak op z’n minst eens te verkennen.

Brug
Een houten brug op een jazzgitaar geeft de gitaar een natuurlijke akoestische toon. Geen mogelijkheid om de individuele intonatie van de snaren in te stellen, maar dat is bij een akoestische gitaar ook niet. Hagstrom heeft de brug zo gemaakt dat het ook niet echt nodig is. De brug is eenvoudig in hoogte aan te passen door aan de twee wieltjes te draaien. Hij staat los op de body en kan desgewenst iets verplaatst worden.

Extra informatie

Gewicht 3 kg

Technische Specificaties

Uitvoering Archtop hollowbody
Body vorm Archtop singlecut
Top Gelamineerd esdoorn
Body Gelamineerd esdoorn
Bodybinding Kunststof crème
Mensuurlengte 24.75-Inch (629mm)
Hals Esdoorn (2-Delig)
Halsbinding Geen
Halsbreedte 43.0mm
Toets Resinator
Toetsinleg Blokken pearloid
Fretten 22 Medium jumbo
Slagplaat Hout ebben
Mechanieken Standaard gesloten
Hardware kleur Verchroomd
Brug Hagstrom® Ebben Brug met Hagstrom Trapeziumvormige staartstuk
Merk elementen Hagstrom
Elementen Hals: Hagstrom HJ-50 Alnico-5 Humbucker & Brug: Hagstrom HJ-50 Alnico-5 Humbucker
Elektronica 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur Natural Gloss
Accessoires Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hagström HJ500 Hollowbody” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *