Hagström Fantomen Tobacco Burst

799,00

1 op voorraad

Beschrijving

In nauwe samenwerking hebben het designteam van Hagstrom en de band Ghost de “Fantomen” (Zweeds voor “fantoom”) ontwikkeld. Deze gitaar combineert de legendarische bespeelbaarheid van Hagstrom gitaren met een technische geraffineerdheid, die alle sounddromen van de metal-fans laat uitkomen. Het uitgangspunt vormen een asymmetrisch gevormde body van massief mahonie en een mahoniehals, die dankzij onze typische pen-en-gat-verbinding stevig in de body verankerd zit. Zoals talrijke Hagstrom gitaren bevat de Fantomen onze H-Expander® trussrod en een Resinator®-toets, wat de hals niet alleen steviger maakt, maar bovendien bijdraagt aan de perfecte sound van deze gitaar. Deze componenten vormen het oerstevige fundament voor een veelzijdige sound en een sublieme respons.

Deze Hagstrom Fantomen gitaar hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Lundgren Pickups
De pickups werden ontworpen door de Zweedse pickupdesigner Johan Lundgren.

Gelijmde hals
Hagstrom hanteert verschillende halsverbindingen voor de diverse series. Hun recept voor gelijmde halzen berust op het beproefde pengatsysteem, dat de energie van de snaren efficiënt van de hals naar de body overbrengt. Dit systeem wordt voornamelijk op betrekkelijk dure customgitaren gebruikt. Een heel team van experts en vaklui bereidt de halsverbinding met de hand voor om een perfecte passing te garanderen. Deze traditionele techniek wordt al sinds ettelijke generaties door gitaarbouwers toegepast.

Resinator hout
Resinator is een composiethout met een superieure uniformiteit en een hogere densiteit dan gebruikelijke houtsoorten. Het is een pak steviger. Dankzij deze kenmerken is er geen sprake van dode punten of “wolfstonen”, die bij een conventionele houten toets wél de kop kunnen opsteken. Resinator™-hout levert een gearticuleerde sound op, die anders alleen met hoogwaardig ebbenhout mogelijk is – en dit zonder de voor ebbenhout typische problemen. De sound is stabiel en helder, omdat elke gespeelde noot meer hoge boventonen bevat. Net zoals onze H-Expander™ trussrod draagt Resinator™-hout enorm bij aan de onmiskenbare “Hagstrom-sound”.

Extra informatie

Gewicht 3 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hagström Fantomen Tobacco Burst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *