Merk:Zoom

ZOOM H2next Recorder met 5 ingeb. microfoons

Oorspronkelijke prijs was: €199,00.Huidige prijs is: €189,00.

1 op voorraad

Beschrijving

De H2n Handy Recorder is het enige draagbare opnameapparaat met vijf ingebouwde microfoons en vier verschillende opnamemodi: X/Y, Mid-Side, 2-channel surround en 4-channel surround. Andere geavanceerde functies zijn onder andere automatische versterkingsregeling en ingebouwde MS-decodering, plus effecten zoals compressie, limiting en low-cut filtering. U kunt de H2n zelfs gebruiken als een multifunctionele USB-microfoon!

Met zijn meerdere microfoons en opnamemodi kan de H2n zowat elke soort toepassing aan. Hier zijn slechts een paar manieren waarop het kan worden gebruikt:
Live opname van concerten en repetities, in stereo of surround sound
Locatievideografie: de H2n biedt u tal van opties in postproductie
Audio maken voor YouTube-video’s
Genereren van blijvende audiodocumenten van belangrijke gebeurtenissen
Als een USB-microfoon die input levert aan opnamesoftware

De H2n biedt niet één, niet twee, maar vijf ingebouwde microfoons. Twee ervan zijn gerangschikt als een X/Y-paar, terwijl de andere drie zijn geconfigureerd in een MS (“Mid-Side”) patroon. Ze kunnen afzonderlijk worden gebruikt voor X/Y- of MS-stereo-opnamen, of gecombineerd om verbluffend 2- of 4-kanaals surroundgeluid te creëren.

Mid-Side opname is een ongelooflijke techniek waarmee je de breedte van het stereobeeld daadwerkelijk kunt aanpassen nadat het is opgenomen, terwijl de perfecte monocompatibiliteit behouden blijft, waardoor het vooral handig is voor film-, video- en televisieprojecten.
De drie microfoonelementen in de H2n MS-microfoon zijn direct op elkaar geplaatst. De ene staat naar voren en de andere twee richten naar de zijkant.

De X/Y-techniek biedt een geweldige manier om een ​​veel geluid te registreren en toch de geluidsbronnen in het midden helder en scherp vast te leggen, waardoor het perfect is voor alle soorten live stereo-opnamen.

Met de H2n kun je de signalen van zowel de X/Y- als MS-microfoons combineren om surround sound-opnamen te maken van alles wat je hoort – niet alleen de geluiden die voor je komen, maar uit alle richtingen.

De H2n Line In is een stereo ⅛” mini-telefoonaansluiting die twee kanalen met microfoon- en/of lijnniveausignalen kan accepteren. Op deze aansluiting kunnen condensatormicrofoons worden aangesloten die Plug-In Power (2,5 volt) nodig hebben. Met de Mic Gain-draaiknop kunt u het ingangsniveau handmatig instellen, of u kunt een van de drie Auto Gain-presets kiezen om automatisch het optimale opnameniveau in te stellen.

De H2n Line Out is een stereo ⅛”-telefoonaansluiting met speciale volumeregeling. Op deze aansluiting kan een hoofdtelefoon worden aangesloten voor privé-afluistering van het ingevoerde of opgenomen signaal. Er is ook een ingebouwde luidspreker op het achterpaneel voor snelle monofone afluistering van de opgenomen signaal zonder dat er aansluitingen nodig zijn.

De H2n USB-poort biedt een digitale uitvoer van de stereomix en maakt het mogelijk om gegevens van en naar uw computer te verzenden. Van daaruit kan het worden geïmporteerd in bewerkingssoftware. Dankzij USB kan de H2n ook worden gebruikt als een 4-in/2-out audio-interface of als een USB-microfoon.

De H2n biedt een arsenaal aan effecten waarmee u uw opnamen kunt verfraaien en eventuele problemen of beperkingen in de akoestiek van de opnameomgeving kunt compenseren.

Compressie en begrenzing kunnen worden gebruikt om fluctuaties in niveau te beheersen, en werken als een automatische volumeregeling. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat een limiter hardere geluiden sterker dempt.

Een low-cut filter verwijdert het signaal onder een aangewezen frequentie. Dit is handig voor het elimineren van ploffen, windruis, blazen en andere soorten gerommel met een lage frequentie, zoals uitgezonden resonantie van een microfoonstandaard op het podium.

Er is ook een ingebouwde metronoom en chromatische/gitaar/bas tuner. Bovendien kan het afspelen worden herhaald en kan de afspeelsnelheid worden gevarieerd zonder toonhoogteverandering (of vice versa) te vergemakkelijken

De H2n kan audio opnemen in twee verschillende basisbestandstypen: WAV en MP3. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat WAV-bestanden niet zijn gecomprimeerd; dat wil zeggen, ze bevatten al het opgenomen signaal zonder dat er gegevens worden verwijderd. De WAV-bestanden die door de H2n zijn opgenomen, kunnen 16- of 24-bits zijn, met sample rates van 44,1, 48 of 96 kHz, en zijn automatisch voorzien van een tijdstempel, waardoor ze BWF-compatibel zijn (Broadcast Wave Format), vooral belangrijk bij het opnemen audio voor video omdat het nauwkeurige synchronisatie in postproductie mogelijk maakt.

MP3-opnamen zijn gecomprimeerd, wat betekent dat sommige onnodige gegevens worden verwijderd voordat ze worden opgeslagen, waardoor ze veel kleiner zijn dan WAV-bestanden en dus veel gemakkelijker te uploaden en downloaden. Sommige mp3-bestanden vertonen een klein verlies aan geluidskwaliteit in vergelijking met het originele signaal; dit is echter niet onder alle omstandigheden merkbaar.

Met de H2n kun je eenvoudig WAV-bestanden converteren naar MP3-formaat en je kunt de interne mixer gebruiken om het paar stereobestanden dat is gemaakt in 4-kanaals surround af te mixen naar stereo, met onafhankelijke controle over het niveau en de panning van elk nummer.

De H2n heeft slechts 2 AA-batterijen nodig: alkaline of oplaadbare NiMH. De levensduur van de batterij bij gebruik van alkalinebatterijen is meer dan 20 uur, zelfs bij continu opnemen. U kunt ook een optionele AD-17 AC-adapter gebruiken, waarmee u de H2n via elk standaard stopcontact van stroom kunt voorzien.

De H2n neemt rechtstreeks op SD-kaarten op. Het ondersteunt standaard SD- en SDHC-kaarten, tot 32 gigabyte. De onderstaande tabel toont de maximale opnametijd met verschillende bestandsindelingen en kaartformaten.

*De maximale bestandsgrootte is 2 GB. Opnametijden zijn benaderingen. Werkelijke tijden kunnen verschillen afhankelijk van de opnameomstandigheden.

Specificaties zie tabblad links

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Technische specificaties

Specificaties:

RECORDING MEDIA: 16MB–2GB SD cards, 4GB–32GB SDHC cards
BUILT-IN MEMORY: Up to 1 minute in 96kbps MP3 format
(Recording overwrites any previous recording in memory)
MIC ARRANGEMENTS: 90˚ X/Y stereo, MS stereo with adjustable side mic level
RECORDING MODES: MS, XY, MS+XY (2ch), MS+XY (4ch)
MICROPHONE TYPES: Directional (XY, MS mid mics)
Bidirectional (MS side mic)
MAXIMUM SOUND PRESSURE INPUT: 120 dB spl (directional)
122 dB spl (bi-directional)

STEREO UNCOMPRESSED PCM: 44.1 / 48 / 96kHz, 16 / 24bit WAV (BWF)
COMPRESSED MP3 (RECORDING): 44.1kHz, 48kHz
56 /64/80/96/112/128/160/192/ 224/256/320kbps
(Not compatible with MS-RAW recording)
COMPRESSED MP3 (PLAYBACK): 44.1kHz, 48kHz
32/40/48/56/64/80/96/112/128/160/192/224/256/320kbps
4CH UNCOMPRESSED PCM: 44.1 / 48 / 96kHz, 16 / 24bit WAV (BWF)
(Two stereo files for each recording)

A/D CONVERSION: 24-bit 128× oversampling
D/A CONVERSION: 24-bit 128× oversampling
SIGNAL PROCESSING: 32-bit
RECORDING TIME (2GB CARD): 3:08:00 (44.1kHz/16bit WAV), 34:43:00 (128kbps MP3

LO CUT: 80Hz high-pass filter
COMP/LIMITER: 3 types of compressors and 3 types of limiters
AUTO GAIN: Automatic input gain adjustment (3 levels)
PRE REC: 2 seconds of pre-recording
AUTO REC: Automatic recording start/stop, continuous standby
TUNER: Chromatic, guitar, bass and alternate (A/E/G/D/DADGAD) tunings with automatic string detection
METRONOME: 40–250 BPM range, five tones, pre-count
SPEED: Playback speed adjustable between 50–150%
KEY CONTROL: Playback pitch adjustable ±6 semitones
(Cannot be used with 96kHz files)
AB REPEAT: Repeats playback between selected points in a file
FILE DIVIDE: Divides a file into two
FILE NORMALIZE: Maximizes file volume
(Cannot be used with MP3s)
FILE MP3 ENCODE: Converts WAV files to MP3 formats at fixed bit rates
MARK: Up to 99 marks
(WAV files only)
SURROUND MIXER: Adjusts mix balance when playing back 4ch surround recordings
OTHER
DISPLAY GRAPHIC: 128×64 pixels backlit LCD
INPUT GAIN: 0 to +39 dB
INPUT JACK: Line/mic stereo mini jack with plug-in power
2 kΩ impedance at input levels of 0 to –39 dBm
OUTPUT JACK: Line/headphone stereo mini jack
RATED OUTPUT LEVEL: −10 dBm (output impedance 10 kΩ or more)
HEADPHONES: 20 mW + 20 mW (into 32 Ω load)
BUILT-IN SPEAKER: 400mW, 8Ω, mono
USB: Mini-B type
Card reader operation
USB 2.0 HIGH SPEED: Audio interface operation
USB 1.0 FULL SPEED: Supports 44.1 / 48kHz sampling rates and 16-bit rate
USB bus power operation supported
POWER: Two AA batteries, AD-17 USB to AC adapter (DC 5V 1A)
Continuous operation of 20 or more hours when recording 44.1kHz/16-bit WAV files using alkaline batteries
PHYSICAL FEATURES: Tripod mounting socket, strap attachment
DIMENSIONS: 67.6mm (W) × 113.85mm (H) × 42.7mm (D)
WEIGHT: 130 g (without batteries)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ZOOM H2next Recorder met 5 ingeb. microfoons” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *