De Gitaar

13,95

Artikelnummer: 80cd73410bc0 Categorie:

Beschrijving

Deze beknopte beginnersgidsen gaan ervan uit dat iemand die kan noten lezen ook een instrument kan bespelen. Voor een degelijke theoretische basiskennis wordt de taal der muziek grondig bestudeerd en worden ingewikkelde begrippen verklaard in eenvoudige termen. De boeken beschrijven hoe de klank wordt voortgebracht, bevatten een korte geschiedenis van het instrument, technische oefeningen, informatie over het kopen van een nieuw of gebruikt instrument en het vinden van een goede leraar, plus verklaringen van belangrijke termen.

De boeken zijn grotendeels gewijd aan de belangrijkste stijlen in de piano-/ viool-/ gitaar-/ saxofoon-/ klarinetmuziek, met aandacht voor belangrijke componisten en uitvoerenden, en voor de invloeden die zij hebben ondergaan. Tevens bevatten ze een aantal karakteristieke werken, plus tips voor het spelen en interpreteren.

Deze boeken zijn geschikt voor wie thuis zelf wil leren spelen of als aanvulling bij officiële lessen en vormen een praktische totaalbenadering voor volwassenen die deze populaire instrumenten willen leren bespelen.

Recensie

Dit werk is een uitgebreide en goed verzorgde praktische gids (gitaarlesboek) met goed lesmateriaal en overzichtelijke theoretische informatie. Het boek bevat tevens hoofdstukken over aanschaf, onderhoud en geschiedenis. Auteur Carlos Bonell is een klassieke gitarist die op veel klassieke concertpodia heeft opgetreden. Daarnaast is hij docent aan het Britse Royal College of Music. Ondanks de veelzijdigheid aan onderwerpen is dit boek heel sterk gericht op het akoestische en klassieke gitaargebied. Het is daarom het meest interessant voor beginners met een voorkeur voor klassieke muziek, akoestische (klassieke) gitaren, die bovendien noten willen gaan leren lezen. A4 formaat; mooie uitvoering met veel illustraties (deels in kleur).