Sire Larry Carlton H7V Vintage Sunburst

639,00

Uitverkocht

De H7V van Sire is een klassieke semi-hollow body elektrische gitaar met het DNA van de gitaarlegende, Larry Carlton. Bij deze H7V zijn twee P90 elementen geïnstalleerd. De dubbele cutaway stijl, het algehele uiterlijk en de legendarische toon. Hij is naar de voorkeuren van Larry Carlton afgesteld waardoor enkele kenmerken zijn toegevoegd, zoals: de afgeronde  toetsranden voor maximaal comfort en bespeelbaarheid. De hardware en elektronica zijn geconfigureerd en ingesteld om Carlton’s kenmerkende in komende generaties te behouden.

Deze Sire H7V hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Beschrijving

Body
Deze semi-hollowbody archtop heeft een symmetrische dubbele cutaway. Om het rondzingen op het podium te beperken is hij is opgebouwd uit gelamineerde esdoorn hout die onder hoge druk is samengeperst. Esdoorn klinkt harder als bijvoorbeeld mahonie. Het bovenblad en de achterkant zijn met elkaar verbonden door een esdoorn toonblok, dit geeft de gitaar meer sustain. Langs de body en f-gaten zijn decoratieve crème kleurige binding aangebracht.

Hals
Hij bestaat uit twee delen mahonie die onderling met elkaar zijn verlijmd. Hij is verlijmd met de body om zo de sustain te behouden. De kop heeft een zwarte afdekplaat met een ivoorkleurige binding voor een luxe uitstraling. De verstelbare halspen, die te corrigeren is bij de kop, zorgt voor een perfecte afstelling van de rechtheid van de hals en wordt afgedekt met een halspen plaatje. Sire kiest voor een klassieke topkam van been.

Toets
Ebben heeft prachtige allround klankeigenschappen en is uiterst duurzaam. Vaak donker van kleur, maar er zijn genoeg variaties waarbij er tekeningen te zien zijn. Een doordacht ontwerp van Sire is de Edgeless™ fretboard, deze afgeronde toets belooft het ongemakkelijke gevoel van scherpe randen te verminderen wanneer u uw vingers rond de toets beweegt om van het ene akkoord naar het andere te wisselen. Voor de inleg zijn er parelmoerkleurige blokken gebruikt. Aan de zijkant van de toets zitten een kunststof binding waar ook positie aanduidingen in de vorm van stippen zijn aangebracht. Sire kiest voor een 12-Inch toets radius.

Elementen
De H7 heeft twee vintage klinkende humbuckers, deze H7V is voorzien van twee vintage P90 elementen. Hierdoor klinkt hij minder warm, maar dynamischer en meer open. Per element een toon- en volumeregeling. Natuurlijk een 3-standenschakelaar die de elementen zowel afzonderlijk als samen kan schakelen.

Brug
Het is een tune-o-matic brug waarbij de snaren door een staartstuk worden vastgehouden. Dit zorgt voor meer sustain en verbeterd de toonkwaliteit. Deze brug heeft individuele zadels waarmee elke snaar perfect geïntoneerd kan worden. De hoogte van de brug gemakkelijk te verstellen is door de twee bouten die in de body gemonteerd zijn.

Deze Sire H7V hebben wij zorgvuldig afgesteld op een comfortabel speelgemak en optimale klank!

Extra informatie

Gewicht 2 kg

Technische Specificaties

Uitvoering Archtop semi-hollowbody
Body vorm Archtop doublecut
Top 2-Delen gelamineerd esdoorn
Body Gelamineerd esdoorn
Bodybinding Kunststof crème
Mensuurlengte 24.75-Inch (629mm)
Hals Mahonie
Halsbinding Kunststof crème
Halsbreedte 43.0mm
Toets Ebben
Toetsinleg Blokken pearloid
Fretten 22 Medium-Jumbo
Slagplaat Drielaags zwart-wit-zwart
Mechanieken Sire Premium Diecasting
Hardware kleur Verchroomd
Brug Sire Standard Tune-o-matic & Stop Tail Piece
Merk elementen Sire
Elementen Hals: Sire Vintage P90 & Brug: Sire Vintage P90
Elektronica 2x Volumeregeling, 2x Toonregeling & 3-Standenschakelaar
Kleur Vintage sunburst
Accessoires Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sire Larry Carlton H7V Vintage Sunburst” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *