Merk:Warwick

Fortress Flashback – inclusief Gigbag

1.395,00

Uitverkocht

Artikelnummer: Fortress Flashback - inclusief Gigbag Categorie:

Beschrijving

In 1998 voegde Warwick een nieuw model toe aan de succesvolle Fortressreeks. Het betreft de Flashback, een bas die niet alleen in de naam maar ook in de vormgeving en uitvoering het retrogevoel moet weergeven. De bodu is van dezelfde contouren als de Fortress One en Masterman, alleen is deze niet van esdoorn, maar van twee delen moerasessen gemaakt. Het grootste deel van de Bourgondisch rood geoliede body gaat schuil onder een witte celluloid slagplaat. De retrostijl wordt gecompleteerd door de MEC lipstick elementen.

De bolt-on nek is gemaakt van drie delen wengé. In de eveneens wengétoets zijn 24 fretten van een bronslegering aangebracht. De messing topkam is per snaar verstelbaar. Deze Flashback is uitgevoerd met Hipshot mechanieken en de enorme 2-Tek brug. Deze heeft vier individuele snaarblokken die door de body lopen en aan de achterzijde op een massieve roestvrij stalen plaat zijn gemonteerd. De massa en constructie van deze brug zorgen mede voor een geweldig consistente sustain.

De Flashback is een passieve bas. Bij de brug is een MEC TwinJazz element gemonteerd, bij de hals een enkele. De elektronica bestaat uit mastervolume, balans en toon.

Deze bas is zoals we gewend zijn van Warwick goed en zorgvuldig afgewerkt en afgesteld. Het gewicht is heel behoorlijk, maar dat wordt goedgemaakt door de perfecte balans. De hals heeft een goede action. De combinatie van de wengé hals en essen body zorgt voor een rijke, warme harmonische toon, die mooi aanzwelt en lang blijft staan. Door de elementenkeuze is er een diverse, zij het wel wat traditionele sound mogelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fortress Flashback – inclusief Gigbag” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *