Merken:Boss

RC-202 Loop Station

349,00

1 op voorraad

Beschrijving

De RC-202 is perfect voor clubperformers, elektronische muzikanten en beatboxers. Hij combineert krachtige BOSS-looping met multi-effecten in één verbluffend compact tafelmodel. De tweesporige RC-202 is gebaseerd op de populaire RC-505 Loop Station. Hij beschikt over dezelfde markante look en handige interface van zijn grote broer, aangevuld met een hele rist nieuwe features. Vier Input FX en vier Track FX zijn gelijktijdig beschikbaar. Loops kunnen realtime in geheugenplaatsen bewaard worden: dat zorgt voor naadloze creatieve mogelijkheden tijdens het performen. Ook uitgebreide bedieningsopties via pedalen en MIDI zijn voorzien: uitermate geschikt voor muzikanten die hun handen vol hebben met bijvoorbeeld een gitaar, keyboard of andere instrumenten.

  • Geavanceerde BOSS-technologie in een compacte manueel bedienbare looper (tafelmodel)
  • Twee simultane stereo frasesporen met eigen bedieningsknoppen en loop statusindicators
  • Vier Input FX en vier Track FX zijn simultaan beschikbaar om loops te bewerken met DJ- en samplereffecten
  • 64 phrase geheugenplaatsen (8 memories x 8 banks), elk voorzien van twee frasesporen, personaliseerbare effecten/afspeelsettings en nog veel meer
  • Uitgebreide externe bediening via optionele voetschakelaars of expressiepedaal én MIDI
  • XLR-microfooningang met fantoomvoeding, mono/stereo instrumentingangen en stereo aux-ingang
  • 17 ingebouwde ritmepatronen, inclusief beats in experimentele maatsoorten
  • USB voor het importeren/exporten van frasen en DAW-communicatie met computers

De RC-202 plaatst twee stereoloops met elk hun eigen bedieningsknoppen en geanimeerde statusindicators binnen handbereik. Hij beschikt over 64 frasegeheugenplaatsen voor het opslaan en opnieuw oproepen van live-creaties. Het geheugen is overzichtelijk opgedeeld in acht verschillende banken met snelle toegang: onmisbaar bij het performen. Tijdens het creëren is het mogelijk om loops te bewaren in de huidige frasegeheugenruimtes, zonder op stop te moeten duwen. Die handige feature laat toe om naadloos te saven en van geheugen te switchen, alsook gaandeweg de performance verschillende songstructuren en immer veranderende arrangementen te creëren.

Het paneel van de RC-202 is gevuld met handige druk- en draaiknoppen voor een maximale creatieve controle tijdens het loopen. Er is ook een jack-ingang voorzien voor de verbinding van twee voetschakelaars of een expressiepedaal. En via MIDI is het mogelijk om de RC-202 uitgebreid te bedienen via een MIDI-voetschakelaar of een -keyboard. MIDI zorgt desgewenst ook voor synchronisatie met een RC-505 of een tweede RC-202, alsook met drummachines en andere apparaten.

De RC-202 is voorzien van krachtige multi-effecten, en heeft meer realtime processing in de aanbieding dan eender welke andere looper. Vier Input FX en vier Track FX zijn simultaan beschikbaar: verschillende effecttypes liggen bij het creëren of afspelen van loops aan je vingertoppen. Tijdens het opnemen is het mogelijk om de sound te verrijken met Input FX zoals P. Shift, Lo-Fi, Ring Mod en nog veel meer. Track FX zoals Beat, Filter, Slicer en nog tal van andere FX voorzien DJ- en samplereffecten; voor ingrijpende processing tijdens het afspelen van loops. De effecten kunnen snel en makkelijk aangepast worden via grote, grijpklare draaiknoppen, en kunnen eender wanneer aan/uitgeschakeld worden met de bijhorende drukknoppen.

De RC-202 is uitgerust met een XLR-microfooningang, mono/stereo-instrumentingangen en een stereo aux-input. Alle ingangen kunnen gelijktijdig gebruikt worden, waardoor je tijdens het creëren van loops verschillende geluidsbronnen kunt opnemen en mixen. Het is eveneens mogelijk om een clicktrack naar de hoofdtelefoonuitgang te sturen: een geweldige feature om bij het performen (onopvallend) het tempo en de timing mee in de gaten te houden. Verbinding maken met een computer gebeurt via usb. Op die manier kun je WAV-loops archiveren of RC-202 frasen inladen; waaronder achtergrondtracks of sounds met triggeringmogelijkheden zoals bij een sampler. De RC-202 functioneert tevens als een USB audio/MIDI interface. Daardoor is hij makkelijk integreerbaar met muzieksoftware: handig tijdens podiumperformances met een laptop, voor het maken van geluidsopnames, MIDI sync en nog veel meer.

 

Extra informatie

Gewicht 5 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “RC-202 Loop Station” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *